Efter många studiebesök i Skåne och på Bornholm bestämde vi oss för att bygga traditionellt vedeldade rökugnar. Detta är ett hantverk som är ovanligt att använda sig av idag då de flesta rökta produkter framställs i automatiska rökskåp. Den vedeldade metoden ger en genuin röksmak och en vacker färg på produkten. Vi låter alltid kvalité gå före kvantitet vilket ni själva kommer att känna.
Hos oss kan ni se in till rökugnarna från restaurangen och utifrån hamnen. Vår riktiga storsäljare är Varmrökt Strömstadlax. Efter att ha låtit den färska laxen ligga sin tid i saltlake får den stå i naturligt drag från den 10m höga pipgången. Vi eldar rätt under produkten och genom rätt fuktmängd, röktäthet och temperatur får vi fram en Varmrökt Lax som är extra saftig och mjäll i konsistens och smak. Processen med Kallrökt Strömstadlax tar tre dygn, den torrsaltas länge och väl innan den torkas i naturligt drag. Därefter glödtänder vi i fint spån och laxen röks i tät kall rök i flera dygn vilket gör att den får en ordentlig hinna och smakar som den gjorde förr. En produkt som vi har, är på väg att försvinna: ”Nordens svar på Parmaskinka”, Kallrökt Spekemakrill (salt makrill). En i grunden enkel produkt som genom att tillverkningen får lov att ta tid gör den till en exklusiv produkt. Kallrökt Spekemakrill är en lokal produkt som var vanlig i Bohuslän och Norge.